Mobiel Parkeren
21788
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21788,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Mobiel Parkeren

Nooit meer te veel betalen voor parkeren

Je kent het wel: je gaat een dagje winkelen in een andere stad en wil je auto parkeren in of rondom het centrum. Bij veel parkeerterreinen en parkeerplaatsen op straat moet je vooraf betalen.

Je zoekt je eerst een ongeluk naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat, ontdekt dat je contant moet betalen (terwijl je vaak geen rooie cent contant op zak hebt), schat je parkeertijd veel te ruim in (en je betaalt dus te veel) én moet vervolgens weer helemaal teruglopen naar je auto om het parkeerbewijs onder het raam te leggen.

Als je regelmatig op parkeerplaatsen in steden parkeert, herken je deze frustraties ongetwijfeld.

Mobiel parkeren, ook wel bekend als belparkeren is hiervoor dé oplossing!

Wat is mobiel parkeren?

Met mobiel parkeren gebruik je een app waarin je een timer activeert als je parkeert. Daardoor hoef je niet van tevoren je parkeertijd in te schatten én heb je geen contant geld nodig.

Als je terug bent bij de auto, stop je de timer, en betaal je alleen voor de tijd dat je écht hebt geparkeerd. Ook handig als je afspraak of shopsessie onverwachts uitloopt, want je hoeft niet terug naar de automaat om extra geld in te werpen.

Voordelen van mobiel parkeren

  • Je hoeft nooit meer een parkeerautomaat te zoeken;
  • Je hoeft geen contant geld op zak te hebben;
  • Je betaalt nooit meer te veel voor parkeren;
  • Je krijgt nooit meer een parkeerboete.

Apps voor mobiel parkeren

Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om mobiel te parkeren in één van de steden of dorpen in Gelderland.

Parkmobile

De bekendste en meestgebruikte app voor mobiel parkeren is Parkmobile. Deze app installeer je gratis op je smartphone (beschikbaar voor iOS en Android). Voor elke keer dat je parkeert en Parkmobile gebruikt, betaal je een klein transactiebedrag – naast het bedrag dat je betaalt om te kunnen parkeren.

Je kunt kiezen uit:

  • €0,27 per parkeeractie (handig als je af en toe parkeert met Parkmobile)
  • €2,50 per maand (Abonnementsvorm voor onbeperkt parkeren, handig als je vaak parkeert met Parkmobile)